Catușele de astăzi

image

Chiar și astăzi, de fapt mai degrabă astăzi, suntem predispuși să ne creem obstacole singuri. Ne dorim competiție din orice, pentru că în mintea noastră vedem o recompensă la sfârșit. Deși o recompensă fizică de orice fel ne bucură atât de puțin încât o uităm la primul gând diferit. Este nevoie multă de recompense sufletești, care să rămână, care să schimbe ceva in noi.

Oferă ceva fără să aștepți ceva în schimb, încearcă să vorbești cu un om fără să-l judeci, fă lucruri care trebuie făcute pentru ca în sinea ta simți că așa este bine. Mintea ne spune exact ceea ce trebuie să facem, iar mulți sunt cei ce nu ascultă de ea și încet, încet înebunesc. Un nebun nu este decât un om certat cu el însuși.

Odată ce încetăm să mai credem în noi ajungem să facem lucruri care nu ne caracterizează, dar creează alt caracter care ne va caracteriza contrar conștiinței care se împotrivește. În ziua de astăzi avem atâtea cătușe imaginare încât parcă sunt la modă și ne asortăm cu ele. Pentru că ești încătușat atunci când judeci un om înainte să îl cunoști, când îl critici pentru ceva ce poate tu nu ști ce înseamnă. Ești încătușat atunci când un simbol te orbește și te face să tânjești după lucruri de care pur și simplu nu ai nevoie. Nu este nevoie de o apocalipsă, un virus, sau mai știu eu ce alt eveniment să ne arate că de fapt suntem deja niște zombi. Suntem niște zombi încă la modă, orbi, încătușati care încă nu știm ce anume ne dorim.

Dar se poate să avem în buzunar cheia. Că tare frumos este sentimentul acela de a găsi cheia în buzunar când ai crezut pentru un moment că ai pierdut-o. Asemenea este și pentru suflet, pentru minte, pentru mine, pentru tine. Descoperă-ți omulețul interior și împrieteneștete din nou cu el. Medicamentul pentru minte și suflet este conștiința!

Reclame

5 comentarii la &8222;Catușele de astăzi&8221;

  1. Pentru mine „catusele” care imi stopau ascensiunea au fost creditele si ratele lunare la care ma supusem tocami in anul 2009 cand inca in Romania nu se simtea criza economica.
    Anii urmatori am realizat care sunt piedicile care ma tin in loc si am facut in asa fel incat sa le elimin,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s